Spreekuren – Huisartsenpraktijk De Beuk – Boxmeer
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk De Beuk
Julie Postelsingel 70 5831 DL
Boxmeer

Spreekuren

Het spreekuur

We werken er steeds aan onze spreekuren zo soepel mogelijk te laten verlopen. We willen, ondanks de grote druk op de huisartsenpraktijken, goede zorg bieden aan iedereen die bij ons is ingeschreven. We willen ervoor blijven zorgen dat u laagdrempelig terecht kunt met uw vragen.

Zoals u merkt zijn we inmiddels met heel wat artsen en assistenten.  Goede planning en prettige doorstroming blijft een grote uitdaging. We willen voorkomen dat we teveel uitlopen en de wachtkamer te vol zit. En we willen er tegelijk voor zorgen dat als het nodig is u dezelfde dag terecht kan.

Wat we merken, en heel goed begrijpen, is dat mensen ‘sparen’ en graag met meerdere klachten naar het spreekuur komen. We vinden het zeker prettig werken als er lijstjes zijn gemaakt met klachten en vragen. Het is dan sneller duidelijk welke klachten mogelijk samenhangen, en waar voorrang aan gegeven moet worden. Maar omdat we graag zorgvuldig werken is het gebleken dat de reële verwachting moet zijn dat we 1, soms 2, klachten per consult kunnen oppakken. Dubbele consulten kunnen we maar beperkt inplannen vanwege deze spreekuurdruk.

Heeft u meerdere klachten overleg dan met de assistente. De arts weet er dan in ieder geval van. We werken het liefst in stappen en met vervolgconsulten. Houd u er rekening mee dat u gevraagd kan worden om voor een vervolgafspraak terug te moeten komen.  Niet alles kan direct in een enkel consult worden afgerond.

De spreekuurtijd van de huisartsen is ingedeeld op prioriteit. Ieder arts heeft dagelijks veel tijd voor geplande afspraken. Die kunnen ruim tevoren worden gereserveerd, en  dit kan ook online via ons patiëntenportaal. Deze plekken zijn op sommige dagen uiteraard volgeboekt.

De artsen hebben ook plekken voor de dag zelf. Zo houden wij ruimte om spoed en semi-spoed ook dezelfde dag nog te kunnen zien. De assistente zal bij het maken van een afspraak van u willen weten waar het over gaat en welke urgentie er dan is. Dit is om uw afspraak goed met u in te kunnen plannen. Het helpt als u uw idee, wens, hierin duidelijk met de assistente bespreekt.

Visites

De huisartsen leggen na het spreekuur, vaak in de middag, visites af. Bij spoed komt er uiteraard direct een dokter naar u toe. Meestal is dit de spoedarts van die dag.
Visites kunnen alleen gevraagd worden als er een goede reden is waarom u niet naar de praktijk kan komen. De assistente zal dit met u overleggen. Bovendien zijn er op de praktijk betere mogelijkheden voor onderzoek en behandeling.